Sponsrad

De vill minska den psykiska ohälsan – med digitala psykologer

Psykisk ohälsa är ett av vår tids största folkhälsoproblem och står bakom majoriteten av dagens sjukskrivningar. Trots det är hjälpen inte tillgänglig för alla när den verkligen behövs. Det gör att den digitala psykologmottagningen snabbt intar en livsviktig funktion.

– Vi vill sänka tröskeln till att söka hjälp, berättar Shervin Bastansiar, operativ chef på Dialog24.

Vit iPhone med en kvinna på skärmen


Vill du komma i kontakt med en psykolog redan i dag? Ladda ner appen här!

Den psykiska ohälsan ökar i en stadig takt och står bakom hälften av de sjukskrivningar som görs i dag. Trots det har den landstingsfinansierade psykologhjälpen långa väntetider och en tredjedel av alla vårdcentraler saknar helt psykologer. Tillsammans med höga prissättningar på den privata sidan hamnar en hjälpande hand långt borta för den i behov av något som kan vara en livsviktig hjälp.

– De väntetider som finns i dag är helt oacceptabla sett till hur många mår. I mindre orter kan det bli ännu svårare och har du exempelvis social ångest uppstår ytterligare svårigheter med att ta sig ut och träffa någon, berättar Shervin Bastansiar, operativ chef på den digitala psykologmottagningen Dialog24.

Dialog24 vill med digitala psykologer göra hjälpen tillgänglig för alla – oavsett ekonomiska möjligheter, långa väntetider eller avstånd till närmsta mottagning. Ett besök kostar 100 kronor och för den med frikort är besöket helt kostnadsfritt eftersom högkostnadsskyddet gäller.

Läs mer om Dialog24 här!

Få hjälp – samma dag
Via Dialog24 har du möjlighet att komma i kontakt med en psykolog inom 24 timmar. Det gäller oavsett om du söker för sömnproblem, social ångest, stress, depression eller ångest – orsaker man sett är några av de vanligaste till att man söker hjälp i dag.

Så funkar det
För att komma i kontakt med en psykolog laddar du ner appen, identifierar dig med BankID och väljer den psykolog och tid som passar dig. Därefter startar en KBT-behandling där du och din psykolog träffas via ett videosamtal. Under hela behandlingsperioden har du möjlighet att träffa samma psykolog.

– Det är många som uppskattar möjligheten att styra över sin egen tid och ha samtalet i en trygg och lugn miljö. Om du mår dåligt en kväll vid 22-tiden kan du till exempel gå in och boka en tid redan nästa dag oavsett om det är på morgonen, mitt på dagen eller kvällstid.

Ladda ner appen via App Store eller Google Play!

Trots att Dialog24 enbart har funnits i drygt två månader märker man redan av ett enormt behov.

– Vi har ett tiotal psykologer i dag men behöver dubbla antalet inom kort. Det är ett jättetryck och vi märker att efterfrågan bara ökar, avslutar Shervin Bastansiar.

Vill du komma i kontakt med en psykolog? Ladda ner Dialog24 här!