Annons från Mindfully

Lär dig meditera med Mindfully. Prova gratis i 14 dagar!

Meditation är för dig som är stressad eller känner oro och ångest, men potentialen är betydligt större än så. Det kan bli livets mest spännande äventyr. Mindfully är för dig som vill leva ett mer närvarande och hälsosamt liv.


Mindfully är för dig som vill leva ett mer närvarande och hälsosamt liv.

Komma igång

I början kan det vara enklast att meditera till en guidad meditation, men det går bra att meditera själv i tystnad. Här hittar du ett par enkla instruktioner.

  • Hitta en plats där du kan sitta ostört.
  • Sätt dig i en position som är bekväm så att du kan sitta still men där du samtidigt är alert och vaken. Att sitta på en stol går utmärkt.
  • Vänd uppmärksamheten till din kropp, eller till ditt andetag. Bibehåll fokus här med en lätt hand.
  • Tillåt allt att vara precis som det är. Se om du kan slappna av och inte vara emot det som redan är.
  • När du märker att du blivit distraherad, att uppmärksamheten fastnat i tankar, vänd bara tillbaka uppmärksamheten igen till kroppen eller andetaget.
  • Meditation handlar inte om att sluta tänka. Det handlar om att bli medveten om när vi tänker och att då medvetet inte ge någon mer uppmärksamhet åt tankarna.
  • Varje gång du noterar att du blivit distraherad och vänder tillbaka uppmärksamheten till nuet så har du gjort en mental repetition. Då gör du helt rätt, och det spelar ingen roll hur många gånger du behöver börja om, det är övningen.
  • Var snäll mot dig själv. I meditation övar vi inte bara på att vara närvarande och medveten utan även att förhålla oss till oss själva med en vänlig attityd. Särskilt när tankarna vandrar iväg.
  • Var nyfiken. Se om du kan släppa dina förväntningar och istället vara med det som är, med ett öppet och nyfiket sinne.
  • Kom ihåg att meditation inte är en avslappningsövning utan en övning i närvaro och i medvetenhet.

Hur ska jag hitta tid till att meditera?

 

Lär dig meditera med Mindfully. Prova gratis i sju dagar!

Vill du lära dig att meditera för att hantera din stress bättre? Nu kan du ladda hem Mindfully, Sveriges nya meditationsapp med över 200 guidade meditation på svenska. I appen kan du ta del av Mindfullys meditationsresa som pedagogiskt går igenom grunderna i meditation. Här finns också minikurser med några av Sveriges främsta experter inom mindfulness. Appen har också en kunskapsdel med samtal om meditation och olika ämnen, insikter om vinsterna av meditation samt frågor och svar så att du enkelt kan komma igång.

Mindfully finns att ladda ner både via App Store och Google Play. Du kan testa Mindfully gratis i 14 dagar. Därefter kostar abonnemanget 99 kr i månaden, 499 kr för ett halvår eller 839 kr för ett år.