Annons från Skarv Sthlm

Stressad, utmattad eller deprimerad? Här kan du prova omtalade avslappningsmetoden

Att lägga tid på sin fysiska hälsa med hjälp av träning och en balanserad kost, är för många en naturlig del av livet. Något som ofta glöms bort, eller skjuts på framtiden, är dock den psykiska hälsan.
– Vi vill att det ska vara lika naturligt att skaffa en PT för själen som för kroppen, säger Sofia Sjöqvist, grundare av kliniken Skarv Sthlm.

En bild på en skrivmaskin och en sidobild av kvinna


Om du lever med depression, ångest eller stress är du inte ensam. Många som söker sig till Skarv Sthlm gör det just på grund av dessa orsaker. Ofta handlar det om en känsla av att inte veta hur man hamnat där man är, att man känner att något är fel men saknar verktygen för att ta sig vidare, menar Sofia på Skarv Sthlm.

– Det handlar ofta om beteendemönster som man själv är omedveten om. Man agerar utifrån invanda beteenden utan att tänka. Vi arbetar med att göra dessa mönster synliga för patienten. Genom att stanna upp och se på sig själv med nya ögon kommer också förståelsen att du själv har makten att välja hur du vill att ditt liv ska se ut. Den insikten kan ha en enorm kraft.

Lider du av psykisk ohälsa? Läs mer om Skarv Sthlm

Skarv Sthlm erbjuder samtalsterapi och parterapi med grund i psykologisk forskning. Till skillnad från många andra kliniker är Skarv Sthlm inte bundna till endast en metod. Hur just din behandling utformas beror helt enkelt på vad just du behöver.

– Att vara låst till en viss metod som till exempel kbt kan vara väldigt begränsande, då kan vi kanske bara hjälpa till en viss nivå. Vi tror att det är viktigt att titta på de faktorer som ligger till grund för ett visst tanke- eller beteendemönster. Hos oss är det alltid du som patient som är utgångspunkten för hur vi lägger upp behandlingen, säger Sofia.

Erbjuder avslappningsterapi med ASMR

Om du lider av stress, utmattning, depression, ångest, huvudvärk eller sömnsvårigheter, kan ASMR vara något för dig. ASMR står för Autonomous sensory meridian response, och är en typ av avslappningsterapi som cirkulerat på sociala medier de senaste tio åren. Genom att titta på filmklipp där någon producerar olika ljud med hjälp av vardagliga föremål eller viskningar, kan en sensorisk reaktion triggas igång. Detta kan ge en avslappnande effekt, som kan liknas vid meditation eller medveten närvaro. Skillnaden är att du inte behöver lära dig någon speciell teknik eller träna på att slappna av. Allt sker på plats i stunden.

– Vi tror att ASMR kan vara ännu mer effektivt om det upplevs live. Detta eftersom reaktionen uppstår just i närvaro av en annan människa, vilket är centralt inom ASMR. En ASMR-session hos oss anpassas alltid utifrån dina preferenser. Det kan handla om allt från att terapeuten prasslar med olika objekt, pysslar i bakgrunden eller skriver på ett papper. Ofta ligger en stor del av effekten i att bli uppmärksammad, att någon tar sig tid för just dig, förklarar Sofia.

Intresserad av ASMR? Läs mer här

Vill vara tillgängliga för alla

Det ska vara enkelt för dig att gå i terapi hos Skarv Sthlm. Därför erbjuder de samtalstider på kvällstid, helger samt onlinebokning direkt på deras webb. För att så många som möjligt ska ha råd att söka hjälp, försöker även Skarv Sthlm att hålla sina priser så låga som möjligt.

– Terapi associeras ofta med höga kostnader. Men vi vet ju alla att psykisk ohälsa kan drabba vem som helst. Därför erbjuder vi alltid delbetalning via Klarna, avslutar Sofia, det viktigaste är att du kommer, resten löser vi tillsammans.

Ta reda på mer om hur Skarv Sthlm kan hjälpa dig